Θεσσαλονίκη: Διανομή ρουχισμού και ιατρικού εξοπλισμού

Από: http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=229042
 
 

Μεγάλες ποσότητες ειδών ρουχισμού και υπόδησης αλλά και ιατρικός εξοπλισμός στον οποίο συμπεριλαμβάνονται δέκα αναπηρικά καροτσάκια και τέσσερα νοσοκομειακά κρεβάτια, θα διανεμηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε ανθρώπους και οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τα υλικά αυτά συγκεντρώθηκαν το τελευταίο τρίμηνο με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από δωρεές ομογενών της Γερμανίας αλλά και Θεσσαλονικέων.

Αύριο θα παραδοθούν στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΜΑΖΙ – Κοινωνικό Παντοπωλείο, που στη συνέχεια θα προχωρήσει στη διανομή τους προς τους ενδιαφερόμενους. Παράλληλα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, η διαδικασία της συγκέντρωσης ειδών ρουχισμού, υπόδησης και ιατρικού εξοπλισμού θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να ανακουφιστούν οι ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Μία από αυτές τις ομάδες είναι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν κινητικά και ορθοπεδικά προβλήματα καθώς, σύμφωνα με τον σύμβουλο πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας, Επαμεινώνδα Μολυβά, οι οικογένειές τους καλούνται να καλύψουν τα έξοδα που απορρέουν από την κατάσταση της υγείας τους. «Ο ιατρικός εξοπλισμός θα παραχωρηθεί σε άτομα που τον έχουν περισσότερο ανάγκη, κυρίως σε παραπληγικούς και τετραπληγικούς» αναφέρει. Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου της εταιρείας ΜΑΖΙ, Τρύφων Τραϊανός, επισημαίνει ότι η διανομή θα γίνει με βάση την εξέταση των γνωματεύσεων που καταθέτουν οι ενδιαφερόμενοι από τις αρμόδιες υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες.

Σε ό,τι αφορά τη διανομή των ειδών ρουχισμού και υπόδησης, ο κ. Τραϊανός επισημαίνει ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο εξυπηρετεί κάθε μήνα 1200 άτομα που προέρχονται από ευπαθείς ομάδες, άπορες οικογένειες, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, φορείς του AIDS, ανασφάλιστους, μονογονεϊκές οικογένειες και οικογένειες που αντιμετωπίζουν έντονες δυσκολίες εν μέσω κρίσης. Σε κάθε περίπτωση, το όριο για την παροχή βοήθειας που έχει τεθεί, είναι εκείνο του ετήσιου εισοδήματος των 5.000 ευρώ. «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα συγκεκριμένα είδη, η οποία διαρκώς αυξάνεται», τονίζει στο ΑΜΠΕ η γενική γραμματέας του ΜΑΖΙ – Κοινωνικό Παντοπωλείο Αλεξάνδρα Γωγούση – Σκανδάλη, ενώ σύμφωνα με τον κ.

«Έρχονται σε εμάς οικογένειες που ζητούν τρόφιμα και όταν οι ανάγκες αυτές δεν καλύπτονται από τις αποθήκες μας, αγοράζουμε τα εν λόγω προϊόντα με τα χρήματα που συγκεντρώνουμε από δωρεές» τονίζει χαρακτηριστικά. Αναφέρει δε ότι ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και προσφέρουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι είδη και χρήματα από πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Πέλλα, η Ημαθία, η Πιερία, ακόμη και η Χίος. Τα δε ποσά που προσφέρουν οι χορηγοί είναι από 1, 5 και 10 ευρώ μέχρι και 1500 ευρώ κατά καιρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *